Želite rezervirati apartman online? Provjerite ovo da ne biste bili prevareni

Vijesti 01. kol 202315:54 0 komentara
Alexander Sorokopud / Alamy / Alamy / Profimedia / ilustracija

Zbog učestalih prevara tijekom najma apartmana putem interneta, policija uprava istarska objavila je posebne savjete građanima.

Naime, rovinjska policija istražuje slučaj prijevare, u kojem je 68-godišnja hrvatska državljanka oštećena za više stotina eura.

Policija je zaprimila prijavu da je 68-godišnjakinja krajem svibnja ove godine, prilikom traganja za smještajem, na jednom internetskom oglasniku pronašla apartman u Rovinju. Nakon toga je nepoznatoj osobi uplatila više stotina eura, no dolaskom na adresu utvrdila je da se tamo nalazi drugi apartman u vlasništvu druge osobe tako da je događaj prijavila policiji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Na što treba paziti?

Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika.

Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ako ste u mogućnosti, iz policije savjetuju građanima da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!