Žinić: Ja nemam nekretnina, imam samo trećinu u roditeljskom vlasništvu

Vijesti 18. sij 202114:39 > 22:43 4 komentara
N1

Župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić, odgovarao je na pitanja novinara oko kuće u kojoj živi, koja je u državnom vlasništvu, a on je u svojoj imovinskoj kartici naveo da ju je dobio darovnim ugovorom.

“Ja nemam nekretnina, imam samo jednu trećinu nekretnine u roditeljskom vlasništvu. Možete takva pitanja postavljati, ja sam to odgovorio. Ako mislite da župan nešto taji, da je napravljeno nešto protuzakonito i nemoralno, ja stojim iza svega”, rekao je Žinić.

VEZANE VIJESTI

“Ja sam u kuću u kojoj jesam ušao kao i svi drugi beskućnici, prognanici, nakon toga je uslijedila kupnja kuće od strane države, ishodovanje svega da u toj kući mogu boraviti, plaćao sve i dan danas sve plaćam i režije i sve drugo”, rekao je Žinić.

Na dodatna pitanja novinara oko kuće u kojoj živi i općenito nekretnina koje su mu u vlasništvu nije želio odgovarati. “Od danas odgovaram na pitanja oko potresa. Na terenu je puno ljudi koji su bez kuća i ja moram zbrinuti te ljude”, rekao je Žinić.

Na pitanje naše novinarke Katarine Brečić zašto nije naveo da ima jednu trećinu vlasništva nad jednom kućom, Žinić je rekao: “Sada i prije 25 godina nije isto. Morate znati da sam i ja negdje rođen i imam roditelje, isto kao i moja supruga i da smo neku imovinu naslijedili i puno, puno kasnije, prije godinu dana ili možda manje.”

Upitan zašto je nije naveo u imovinskoj kartici, Žinić je rekao da jest. Na opetovano pitanje novinara, koji su kazali da u imovinskoj kartici ne piše to što on govori da je naveo, Žinić je kratko kazao:

“Ako smatrate da je bilo što nepravilno, prijavite institucijama ili Povjerenstvu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare