Žinić: Uz sve ove probleme s potresom, kuća je postala glavna tema

Vijesti 18. sij 202110:40 > 10:47 1 komentar
Ivo Žinić
N1

"Uz sve ove probleme s potresom kuća je postala glavna tema. Ja se u ovoj kući nalazim od oslobođenja grada, gdje smo kao i preko 2000 drugih obitelji dobili kuću na korištenje, a kasnije dobili mogućnost da kao hrvatski branitelj dobijem tu kuću u darovanje. Slijedom okolnosti, promjenom zakona i pravila, to se nije dogodilo i sad sam se našao u neprilici", rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog".

Župan Ivo Žinić našao se u središtu medijske pozornosti zbog kuće u državnom vlasništvu u Glini u kojoj s obitelji živi od 1995. godine. Dobio ju je na privremeno korištenje, a do 2008. za nju je plaćao mjesečni najam, navodno u iznosu od 100 kuna. Od tada, posljednjih 12 godina, u njoj živi bez plaćanja najma.

Rekao je kako je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno, posve legalno te vjeruje kako će se sve ubrzo razjasniti jer, kako je rekao, nema ništa sumnjivo.

VEZANA VIJEST

“U tih 25 godina dobio sam jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu. Ja se u ovoj kući nalazim potpuno legalno. Kao i u aferi s obnovom, tako će se i ovo razjasniti jer nema ništa sumnjivo. Nisam dobio nikakvo negativno rješenje. U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline. Ugovor o darovanju kuće prošao je DORH koje je dalo pozitivno mišljenjem, ja ne znam što se dogodilo u međuvremenu da nisam dobio pozitivno rješenje”, rekao je župan Žinić.

Podsjetimo, s obzirom na navode objavljene u medijima, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa će provesti postupak redovite provjere imovinskih kartica župana Žinića u dijelu koji se odnosi na nekretnine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare