Zlostavljači konja završili u istražnom zatvoru: Sud strahuje da bi mogli ponovno mučiti životinje

Crna kronika 14. ruj 202316:34 1 komentar
KA portal / Screenshot

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu ispitalo je dvojicu osumnjičenih nakon što ih je policija kazneno prijavila. Malo prije oglasili su se o nastavku postupka.

Županijski sud u Karlovcu odredio je istražni zatvor dvojici osumnjičenih za mučenje konja. Počinitelji, 29-godišnjak i 49-godišnjak uhićeni su nakon što je snimka na kojoj batinaju konja postala viralna.

Tužiteljstvo tvrdi da su tijekom ove godine više puta palicom udarali konja po tijelu, nanoseći tako životinji nepotrebne boli i patnju. Kazneni zakon za to predviđa do godinu dana zatvora.

Mogli bi ponovno tući životinje

“Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i osumnjičenicima odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te bojazni od ponavljanja djela”, priopćeno je.

O slučaju su se ranije oglasili i Prijatelji životinja otkrivši kako se jedan od nasilnih vlasnika konja već hvalio brutalnim premlaćivanjem životinje.

“Na snimci koja je sve zgrozila, vide se dvije osobe kako u štali tuku konja, privezanog za lanac. Veći dio snimke prikazuje čovjeka koji drvenim štapom nemilosrdno udara zavezanog konja po stražnjem dijelu tijela. Muškarac koji je sve snimao više puta govori: ‘Dobro je, nemoj ga više’, no nakon što se konj ritnuo, isti muškarac daje zlostavljaču uputu: ‘Sad ga udari!’ Zlostavljač potom nastavlja batinom udarati konja, a pridružuje mu se i drugi muškarac koji udara konja po glavi”, naveli su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare