Znate li koliku kaznu možete dobiti ako ne očistite svoje vozilo od snijega?

Auto 01. ožu 202317:13 0 komentara
Izvor: Dubravka Petric/PIXSELL /ilustracija

S obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta na području zadarske županije, policijska uprava zadarska obavijestila je vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zimski uvjeti na cesti su takvi uvjeti, kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom. Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđeno vjetrobransko staklo i snijeg na vozilu, navodi PU zadarska.

Vozač koji ne očisti svoje vozilo od snijega i leda može dobiti i novčanu kaznu. “Vozaču koji na vozilu ne posjeduje zimsku opremu ili ne očisti svoje vozilo od snijega i leda prijeti novčana kazna u iznosu od 130 eura i isključivanje vozila iz prometa.”

ako bi se tijekom nastupa ovih zimskih uvjeta na cestama događanje prometnih nesreća svelo na minimum, iz policije podsjećaju da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjen promet motornim vozilima bez propisane zimske opreme i teretnim automobilima s priključnim vozilima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!