Zoričić: Iz IDS-a kažu da zbog svoje religioznosti ne mogu biti na čelu Pule

Vijesti 24. svi 202112:07 7 komentara
N1

Filip Zoričić, kandidat za gradonačelnika Pule, gostovao je u programu N1 i komentirao kampanju za drugi krug lokalnih izbora.

“Nisam se pokajao što sam ušao u politiku, jako sam sretan i ponosan na rezultate koje smo ostvarili, posebice na 4 vijećnička mjesta koja smo osvojili nakon 40 dana kampanje”. rekao je Zoričić.

Istaknuo je da IDS s velikom prednošću ušao u drugi krug, ali da je u nedjelju nova utakmica. “Velika je prednost IDS-a i favoriti su, ali ne bježimo od toga, to su novi izbori, dobili smo potporu SDP-a, očekujemo i od Možemo! potporu da tvorimo većinu u vijeću, želimo glasove nezadovoljnih, afirmativnih, to je nova utakmica i donosi možda i neke nove rezultate”, rekao je Zoričić.

Nada se da će Možemo! prihvatiti ponudu o suradnji. “Trebali bismo ići skupa, svi imamo jedan cilj, a to je da grad bude bolji i naći način kako transformirati grad kroz investicije”, rekao je Zoričić.

Dodao je da njihova kampanja nije anti-IDS. “Mi smo pro, naš javni diskurs nije anti”, rekao je Zoričić.

“Jedna stranka je na vlasti već 30 godina, dosadili su i Bogu i vragu. Mi smatramo da novim pristupom, s novim ljudima, koji znaju što rade, možemo promijeniti grad. Grad je učmao, a Pula je vrijedan grad, koji je ostao negdje u zapećku i mi to želimo promijeniti”, rekao je Zoričić, dodavši da ga iz suprotnog tabora pokušavaju sabotirati na sve načine.

“Javljaju se samoprozvani kolumnisti, IDS-ovi aktivisti, koji na ružan način promoviraju politiku, ulazeći u intimne stvari jedne obitelji. Jučer su promovirali naš obiteljski događaj, promovirali su moju religioznost, kazavši da osoba poput mene ne može biti na čelu grada. Spominju da ću dovesti Thompsona u Arenu, da ću dovesti Hod za život, promoviraju ideološke teme, a ja sam jasno rekao da se nećemo baviti time, nego kako unaprijediti grad”, rekao je Zoričić.

“Grad je ostao u priči devedesetih, ali što više napadaju i promoviraju ideologiju, to smo mi uspješniji. Mi nismo zaluđeni temom uspjeha, smatramo da smo složni i da možemo mijenjati grad”, rekao je Zoričić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare