Zurovec: “Rekao bih da manjinci znaju nešto što mi ne znamo”

Vijesti 29. tra 202418:03 0 komentara

Dario Zurovec iz Fokusa gostovao je u Newsroomu kod Domagoja Novokmeta gdje su razgovarali o formiranju vlade i mogućnosti ponavljanja parlamentarnih izbora.

Ako bi HDZ i Domovinski pokret formirali vladu, nedostaje im još dvoje ljudi, a glasine su da bi to mogla biti Vesna Vučemilović i Dario Zurovec.

“Nije me nitko zvao. Posljednja dva dana da nema predstavnika medija ne bih ni znao da sam ja taj jer doslovno me nitko nije zvao”, tvrdi Zurovec i dodaje da se ne bi priključio takvoj većini.

“Manjinci možda znaju nešto što mi ne znamo”

“Ja mogu pohvaliti ljude koji su predstavnici manjina. To su sve jako inteligentni ljudi i koji ništa ne kažu bez da prije odvagnu. I čim su rekli da idu s HDZ-om, a oni su više skloni biti na vlasti, nego biti kontra. Rekao bih da oni znaju nešto što mi ne znamo.”

Zurovec je komentirao dinamiku Andreja Plenkovića i Ivana Anušića.

“I Plenković i Anušić ima svaki svojih vrlina. Moj je dojam da je Domovinski pokret skloniji gospodinu Anušiću, zbog retorike i svega. Ali treba uzeti u obzir da je Hrvatska dio EU-a i Europe i tu ipak malo skuplje i bolje dionice ima gospodin Plenković i to je vjerojatno i razlog zbog kojeg se javlja iz Bruxellesa.”

Ponovljeni izbori su izvjesni

Zurovec smatra da su ponovljeni izbori izvjesni, ali i da su plave potvrde sulude.

“Ne može nam se baš dogoditi u 21. stoljeću s tolikom količinom digitalizacije, gdje praktički na svakom koraku vaš uređaj zna gdje ste, što jedete… Da baš samo tako dođete na biračko mjesto i da vas nema na popisu, i onda od svih mogućih aplikacija, web sučelja i ne znam čega sve ne, vama treba baš plavi papir sa štambiljem. To je meni nevjerojatno. Mislim da je to prva stvar koja bi se trebala riješiti, ako su već takvi neusklađeni popisi birača.”

Zurovec dodaje da smatra da ako se ova situacija s formiranjem vlade ne razriješi, nema druge nego ponoviti izbore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!