Jednostavna vježba za ruke koja smanjuje krvni tlak

Zdravlje 17. tra 202407:20 0 komentara
Pexels

Ako ste se usredotočili na vježbe za cijelo tijelo kako biste snizili visoke razine krvnog tlaka, mogli biste se iznenaditi kada saznate da su za postizanje vaših zdravstvenih ciljeva, ipak najvažnije one za koje vam trebaju - samo ruke.

Nalazi studije iz 2023. objavljene u British Journal of Sports Medicine otkrili su da izometrijske vježbe koje od nas zahtijevaju da zadržimo položaj dok aktivno angažiramo mišiće mogu biti osobito korisne u snižavanju visokog krvnog tlaka, prenosi Health Digest.

Dodatna istraživanja sugeriraju da bismo ovom popisu mogli dodati vježbe snage stiska.

To je dokazano u ranijoj studiji iz 2007. koja je otkrila da su ljudi koji su uzimali lijekove za snižavanje krvnog tlaka i prakticirali izometrijske vježbe ruku tri dana u tjednu ukupno osam tjedana, primijetili niži krvni tlak.

Ali, iako je možda vrijedno vježbati stisak, važno je napomenuti da nisu sve studije na tu temu imale iste rezultate. Zapravo, istraživanje iz 2023. pokazalo je da što je veća snaga stiska ruke kod osoba s pretilošću ili prekomjernom težinom, veća je vjerojatnost da će imati visok krvni tlak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!