Najzdraviji orašasti plodovi koje treba jesti kako starite

Zdravlje 28. ruj 202322:00 0 komentara
Unsplash

Ako tražite ukusan i hranjiv međuobrok koji će vam pomoći održavati zdravlje tijekom godina, orasi bi mogli biti pravi izbor. Nova studija sugerira da su orasi idealna opcija za održavanje zdravlja kako starite.

Tijekom Studije rizika razvoja koronarne arterije kod mladih odraslih osoba, koja je objavljena u časopisu Nutrition, Metabolism, & Cardiovascular Diseases, istraživači su pratili 3023 sudionika u dobi od 18 do 30 godina tijekom 30 godina. Rezultati su otkrili da su sudionici koji su redovito konzumirali orahe imali bolju prehranu, bili fizički aktivniji i imali manji rizik od srčanih bolesti u starosi, piše Eat This.

Dr. Lyn M. Steffen, voditeljica studije i izvanredni profesor na Odsjeku za epidemiologiju i javno zdravlje na Sveučilištu u Minnesoti, objašnjava da su orasi izvrstan izvor biljnih omega-3 masnih kiselina, vlakana i drugih antioksidansa, što ih čini idealnim međuobrokom za održavanje zdravlja.

Steffen naglašava da osobe koje redovito jedu orahe razvijaju zdrave prehrambene navike koje ih štite od kroničnih bolesti poput bolesti srca, pretilosti i dijabetesa tijekom života. Orašasti plodovi poput oraha mogu djelovati kao “hrana nositelj” koja pomaže ljudima stvarati zdrave prehrambene navike.

Orašasti plodovi su bogati omega-3 masnim kiselinama, koje su protuupalne masti povezane s boljim zdravljem srca. Također su izvor zdravih vlakana, što stabilizira razinu šećera u krvi i ostavlja vas dulje sitima.

Kako jesti orahe?

Ako želite uključiti orahe u svoju prehranu, možete ih jesti kao međuobrok ili kombinirati s drugim zdravim sastojcima poput sušenih brusnica i žitarica bogatih vlaknima. Orašasti plodovi poput oraha ne samo da su ukusni već su i prirodna opcija za održavanje zdravlja dok starite.

Ova studija ukazuje na važnost razvijanja zdravih prehrambenih navika u mladosti kako bi se osiguralo dugoročno zdravlje i vitalnost u starijoj dobi. Grickanje orašastih plodova, poput oraha, može biti jedan od koraka prema tome. Zato, idući put kada ogladnite, razmislite o grickanju oraha. Vašem zdravlju to može donijeti mnogo koristi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.