Redovito konzumiranje jogurta moglo bi smanjiti rizik od teške bolesti

Zdravlje 10. svi 202406:52 0 komentara
Any Lane/Pexels/Ilustracija

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) smatra da bi uključivanje jogurta u prehranu moglo smanjiti rizik od dijabeta tipa 2.

FDA također namjerava dopustiti da se ova tvrdnja nađe na naljepnicama jogurta pod uvjetom da su “kvalificirane zdravstvene tvrdnje formulirane tako da ne dovode potrošače u zabludu”.

Ipak, ovo saznanje do kojeG je FDA došla je ograničeno odnosno dokazi nisu jaki ili uvjerljivi, ali upućuju na dobrobit za ljudsko zdravlje, istaknula je nutricionistica Sherry Coleman Collins.

Redovitom konzumacijom smatra se da bi se jogurt tri puta tjedno trebao naći na vašem meniju što je minimalna količina za ovu kvalificiranu zdravstvenu tvrdnju.

“Ne sviđa mi se ideja sugeriranja da samo jedna namirnica ima moć smanjiti rizik od bolesti, jer znamo da je zapravo sve u obrascu prehrane”, istaknula je Collins, a prenosi New York Post.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!