Vitamin D pomaže u rješavanju sala na trbuhu

Lifestyle 29. ruj 202114:33 > 14:37
debljina, mršanje, dijeta, debljanje, struk, salo na trbuhu
Izvor: Pexels / ilustracija

Ako želite smršavjeti, jedan vitamin mogao bi vam uvelike pomoći u tome. Naime, vitamin D ključan je za jake kosti, ali čini se da bi mogao pomoći u rješavanju sala na trbuhu.

Prema izlaganju Europskog društva za endokrinologiju, osobe koje imaju nižu razinu vitamina D najčešće imaju više sala na trbuhu. Njihovo istraživanje obuhvatilo je 7.000 osoba, a otkrili su da osobe koje imaju najveće razine trbušne masti imaju najniže razine vitamina D.

VEZANA VIJEST

Vodeći istraživač Rachida Rafiq naveo je da nisu mjerili nedostatak vitamina D u studiji, ali da su uočili snažnu povezanost između niske razine vitamina D i viskoe razine trbušne masti. Uz to, ističe da njihovo istraživanje sugerira da osobama s većom razinom trbušne masti možda nedostaje ovog ključnog vitamina pa bi to trebali provjeriti.

Stručnjaci također navode da bi niske razine vitamina D mogle biti povezane s debljanjem, a kako prenosi The Healthy, izvješća navode da povećani unos ovog vitamina može pomoći u rješavanju sala na trbuhu.

Kod osoba s dijabetesom tipa 2, nedovoljna razina vitamina D može pogoršati situaciju ometajući toleranciju na inzulin i šećer u krvi. Pojačani unos ovog vitamina može zaštititi od brojnih stanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar