WHO: Postupak odobrenja ruskog Sputnjika V na čekanju zbog nepotpunih podataka

Zdravlje 13. lis 202119:52
Sputnjik V, Sputnik V, cjepivo, rusko cjepivo, cijepljenje, vakcina
Izvor: Handout / Russian Direct Investment Fund / AFP / ilustracija

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u srijedu da je postupak za odobrenje cjepiva Sputnjik V protiv covida-19 za hitnu uporabu na čekanju zbog nepotpunih podataka i pravnih procedura, ali se tijelo UN-a nada da će se to riješiti vrlo brzo.

“Gotovo svaki dan radimo s ruskim ministarstvom zdravstva na preostalim pitanjima koje treba riješiti ruski fond za izravna ulaganja”, rekla je Mariangela Simao, pomoćnica šefa WHO-a za pristup lijekovima i zdravstvenim proizvodima.

Simao je rekla da će WHO, čim se postigne dogovor, ponovno otvoriti slučaj i procijeniti dostavljene podatke koji su “još uvijek nepotpuni” i nastaviti s inspekcijama u proizvodnim postrojenjima u Rusiji.

“Svim podnescima koje imamo pristupamo na jednak način”, rekla je Simao, ali nije navela vremenski okvir kada bi se postupak mogao završiti.

Ruski ministar zdravstva Mihail Muraško rekao je ranije u listopadu da su uklonjene sve prepreke da WHO registrira cjepivo i da je preostalo tek nešto administrativnog posla.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar