Nova reakcija iz Fortenove grupe: Nema promjene vlasništva

Borna Filic / Pixsell

Budući da su iz Sberbanka poručili da više nisu udjelničari Fortenove, pokušali smo provjeriti znači li to da su njihovi predstavnici u Upravnom odboru dali ostavke. To bi, naime, doista bio neupitan pokazatelj da oni s tvrtkom više nemaju ništa, kako su naveli u svom priopćenju.

Fortenovu smo pitali i je li navodni novi suvlasnik stupio u kontakt s ključnim kreditorom, američkim fondom HPS. Neuobičajeno brzo stigao je vrlo kratak službeni odgovor Fortenove:

VEZANE VIJESTI

“Prema službenim informacijama s kojima raspolažemo do promjene vlasništva Sberbanke nad udjelima u Fortenova grupi nije došlo.”

Podsjetimo, ruska državna banka Sberbank u srijedu je priopćila da je prodala svojih 43 posto udjela u hrvatskoj Fortenova grupi, ali nisu za to dali razlog. Prodaju svog udjela u Fortenovi objavio je Sberbank.

U kratkoj izjavi, iz Sberbanka su rekli da je udio kupio Saif Bin Markhan Alketbi, investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo kako je Saif Alketbi dovršio kupnju 43.4 posto udjela koje je u Fortenova grupi držao Sberbank. Ovime započinje razdoblje strateškog ulaganja Saifa Alketbija u Republiku Hrvatsku, a uvjereni smo kako će ovo ulaganje biti iznimno korisno za Fortenova grupu i hrvatsku ekonomiju”, poručili su povodom zaključenja te transakcije iz ureda Saifa Alketbija.

N1 od izvora bliskih šeiku Saifu Alketbiju doznaje da je šeik već razradio korake u akviziciji udjela Sberbanka u Fortenovi, iako se još ne zna ima li sve potrebne dozvole za to.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.