Policajac upucao Mihaelu pa dva sata nije zvao policiju. Procurile njezine poruke: “Nije čist u glavi”

Crna kronika 23. ruj 202312:59 0 komentara
PU sisačko-moslavačka, Ilustracija

Nekoliko hrvatskih portala objavilo je WhatsApp poruke koje je usmrćena 21-godišnja djevojka Mihaela Berak razmjenjivala s 27-godišnjim policajcem Markom Smažilom, kao i one koje je slala prijateljici o njemu.

Od samoubojstva do ubojstva u nekoliko dana

Smažilo je, da podsjetimo, u srijedu navečer usmrtio 21-godišnjakinju iz službenog pištolja u stanu u Osijeku. Policija je prvo neslužbeno rekla da se radi o samoubojstvu, a potom službeno tvrdila da se radilo o pucnju iz nehaja prilikom “nemarnog rukovanja oružja”, no Državno odvjetništvo policajca je osumnjičilo za ubojstvo.

U međuvremenu su se pojavile nove informacije. Naime, iako je u petak načelnik sektora kriminalističke policije izjavio da je osumnjičeni djevojku upucao nedugo prije nego što je sve prijavio policiji i pozvao Hitnu, neslužbeno se doznaje da je od trenutka smrti djevojke do pozivanja policije prošlo gotovo dva sata, tijekom kojih je Marko i pomicao stvari po stanu razmještajući ih i pozivao određene osobe.

Policija je izjavila kako se o tim okolnostima ne mogu očitovati jer su predmet istrage, no upravo to ponašanje osumnjičenika sugerira na namjeru ubojstva.

Što piše u porukama?

U porukama koje su objavili Index i 24sata Mihaela se požalila svojoj prijateljici da joj policajac “radi dramu” i da je “posesivan”, unatoč tome što su se poznavali samo četiri dana. Iz poruka također proizlazi da nisu bili u vezi, kako se prvotno mislilo.

Primjerice, u subotu 9. rujna, Mihaela je prijateljici poslala poruku sljedećeg sadržaja: “Nervira me jer stalno traži neku potvrdu da je on meni dovoljan, da sam ja s njim ovo ono sretna, šta ja znam bokte, ko da smo u vezi.” Prijateljica pita: “Ček koliko dugo vi pričate”, a odgovor glasi: “Četiri dana.”

U jednom trenutku je 21-godišnjakinja svojoj prijateljica čak rekla da, ako je ikada neka cura pita za policajca, kaže da bježi od njega, sugerirajući da je policajac opsesivan, posesivan i manipulativan. “Ja sada ovo kažem, ne kažem da ga uvrijedim ili ponizim, ali ja stvarno mislim da on nije normalan, čist u glavi. Da je opsesivan, posesivan, poremećen. Manipulativan najviše”, stoji u porukama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.