Policija uputila novo, vrlo ozbiljno upozorenje građanima

Crna kronika 27. lip 202214:31 0 komentara
PU splitsko-dalmatinska/Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres kazneno je prijavljen 30-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

“Provedenim istraživanjem je utvrđeno kako je 30-godišnjak u ožujku ove godine na jednoj od društvenih mreža objavio oglas za prodaju električnog romobila. Na oglas se javio 49-godišnji hrvatski državljanin te su dogovorili kupoprodaju navedenog za cijenu od oko 1500 kuna. Pri tome je 30-godišnjak, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, tražio od 49-godišnjaka i podatke njegove bankovne kartice. On mu je povjerovao i iste dostavio za provedbu novčane transakcije, a nakon provjere bankovnog računa, uvidio je da je prevaren i materijalno oštećen jer mu je 30-godišnjak umjesto dogovorenih 1500 kuna, s računa „skinuo“ 15 000 kuna.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, 30-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu”, priopćila je policija.

“Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Prije kupnje putem društvenih mreža dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a osobito nemojte nepoznatim osobama ustupati svoje bankovne ili osobne podatke. Ako smatrate da ste oštećeni prijevarom ili nekim drugom kažnjivom radnjom, događaj odmah prijavite policiji na broj 192”, poručili su iz policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.