U splitskoj policiji ispitivanja zbog nestanka ruske jahte

Crna kronika 27. sij 202310:544 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

U sjedište kriminalističke policije u Splitu dovedeno je nekoliko osoba na ispitivanje zbog nestanka ruske jahte Irina Vu, obavijestila je policija. Kriminalističkim istraživanjem koordinira Ravnateljstvo policije.

Vezano uz isplovljavanje plovila IRINA VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici su tijekom jutra na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje.

Također, u tijeku je provođenje dokaznih radnji pretrage doma i dr. prostorija na više lokacija.

U realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluju Policijska uprava šibensko-kninska i Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a koordiniraju ga policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

Podsjetimo, početkom siječnja otkriveno je da je luksuzna jahta nestala iz luke u Betini, a službeno je bila na popisu zamrznute imovine. Inače vrijednosti od oko 5 milijuna eura, nalazi se u vlasništvu tvrtke ruske oligarške obitelji bliske Vladimiru PutinuAlishera Usmanova i Irine Usmanove.

Resorni ministar Oleg Butković nakon ovog otkrića smijenio je tri osobe.

“Da je sve učinjeno kako treba, do ovoga ne bi došlo, stoga ja kao ministar preuzimam svu odgovornost. Zbog toga sam donio odluku o razrješenju načelnika sektora za sigurnost plovidbe koji je direktno bio odgovoran javiti lučkim kapetanijama, kao i lučkog kapetana u Šibeniku te voditelja ispostave u Betini. Ti ljudi sigurno to nisu namjerno učinili, ovo je pogreška koja im se dogodila i u tom smislu vjerujem da se to više neće dogoditi jer su sada poduzete mjere što se tiče nadzora tih jahti”, rekao je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar