Keksiće s cimetom poslužite uz kavu ili čaj.
Sastojci:
– 150 g maslaca
– 60 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 2 žličice cimeta
– 1 jaje i 1 bjelanjak
– 300 g brašna
– 1/2 žličice praška za pecivo
Za premaz:
– 1 žumanjak
– 1 žličica mlijeka
– 1/2 žličice cimeta
– 1 žlica smeđeg šećera
Priprema:
Sve sastojke za tijesto sjediniti i fino umijesiti da se dobije glatka smjesa.
Zamotati u foliju i ostaviti 20 minuta na hladnom.
Dok tijesto miruje, pripremiti dva pleha obložena papirom za pečenje i kalupe po želji.
Tijesto razviti na debljinu od pola centimetra na pobrašnjenoj podlozi.
Kalupima vaditi željene oblike i stavljati u pleh.
Uključiti pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
Keks premazivati mješavinom od žumanjka, šećera, mlijeka i cimeta i peći oko 10 minuta.
Kada se ohlade, stavite ih u kutiju za keksiće.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!