Savršen spoj čokolade i kikiriki maslaca.
Sastojci:
– 500 g čokolade (za kuhanje, mliječne ili crne, po izboru)
– 1 šalica maslaca od kikirikija
– 1/2 šalice šećera u prahu
– 8 žlica maslaca
Priprema:
Rastopite čokoladu na pari, pa skinuti sa štednjaka.
Napunite dno papirnatih košarica čokoladom i stavite ih na 10 do 15 minuta u hladnjak.
U drugoj posudi, na pari, zagrijte maslac od kikirikija, vanilin šećer u prahu i maslac, pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Izvadite košarice iz hladnjaka i napunite do pola toplom kikiriki smjesom. Lagano ih protresite tako da na vrhu ostane glatka površina.
Malo pričekati da se masa prohladi, pa košarice vratite u hladnjak na 10 minuta.
Izvadite košarice iz hladnjaka i preko kikiriki smjese stavite još malo čokolade, samo toliko da prekrije smjesu.
Još malo ih ohladiti u hladnjaku.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!