Recept: Čokoladni desert s kikiriki maslacem

Cooking 12. srp 202111:48 0 komentara
Shutterstock

Savršen spoj čokolade i kikiriki maslaca.

Sastojci:

– 500 g čokolade (za kuhanje, mliječne ili crne, po izboru)

– 1 šalica maslaca od kikirikija

– 1/2 šalice šećera u prahu

– 8 žlica maslaca

Priprema:

Rastopite čokoladu na pari, pa skinuti sa štednjaka.

Napunite dno papirnatih košarica čokoladom i stavite ih na 10 do 15 minuta u hladnjak.

U drugoj posudi, na pari, zagrijte maslac od kikirikija, vanilin šećer u prahu i maslac, pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Izvadite košarice iz hladnjaka i napunite do pola toplom kikiriki smjesom. Lagano ih protresite tako da na vrhu ostane glatka površina.

Malo pričekati da se masa prohladi, pa košarice vratite u hladnjak na 10 minuta.

Izvadite košarice iz hladnjaka i preko kikiriki smjese stavite još malo čokolade, samo toliko da prekrije smjesu.

Još malo ih ohladiti u hladnjaku.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!