Poznata poslastica s dodatkom kokosa.
Sastojci:
– 2 jaja
– 70 g šećera
– 50 g kokosa
– 140 ml ulja
– 350 g brašna
– 2 žličice praška za pecivo
Preljev:
– 600 ml vode
– 650 g šećera
– 1 limun
i još:
– 3 žlice kokosa za posipanje
Priprema:
Prvo staviti preljev da se kuha. Sve sastojke sjediniti i dobro promiješati žlicom, pa staviti da se kuha na umjerenoj temperaturi dok ostalo ne završite.
Brašno pomiješati s kokosom i praškom za pecivo.
Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati ulje i opet dobro mutiti da se dobro sjedini.
Dodavati pomalo brašna uz stalno miješanje, a kad se smjesa zgusne mijesiti rukom.
Uključiti pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
Praviti hurmašice veličine po izboru, pa ih stavljajte na pleh. Više puta izbosti villicom i peći oko 20 minuta.
Tople, hurmašice posuti vrućim preljevom. Pustiti ih da odstoje da bi upile tekućine.
Na kraju, po želji, posuti kokosom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!