Kolač fantastičnog okusa u kojem ćete uživati.
Sastojci:
– 2 velika jaja sobne temperature
– 135 g šećera
– 90 g rastopljenog maslaca
– 60 ml maslinovog ulja
– 75 ml mlijeka
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 200 g pšeničnog brašna
– 1/2 žličice praška za pecivo
– prstohvat soli
– 250 g svježeg ili zamrznutog voća – borovnice i ribizle
Priprema:
Jaja pomiješati sa šećerom pa miksati oko pet minuta dok smjesa ne postane gusta i svjetložuta.
U pripremljenu smjesu jaja dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i mlijeko mješajući oko minutu između svakog dodavanja sastojka.
Na kraju dodajte malo soli, malo po malo brašna i prašak za pecivo.
Voće mora biti sobne temperature. Ako koristite zamrznuto, treba biti do pola odleđeno, nikako rastopljeno da iz njega izlazi sok. Voće pomiješajte sa šećerom, količina po želji.
1/4 voća umiješajte lagano kružnim pokretima u pripremljeno tijesto.
Kalup obložite papirom za pečenje.
Smjesu izlijte u kalup i pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva.
Nakon što je kolač do pola pečen, ostatak voća poredajte po površini kolača, pa lagano žličicom utisnite voće u biskvit. Pecite još 30 minuta.
Poslužite posuto šećerom u prahu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!