Recept: Kolač s dvije vrste čokolade

Cooking 07. ožu 202308:32 0 komentara
Shutterstock

Čokoladni kremasti desert u kojem ćete uživati.

Sastojci:

Kora:

– 5 bjelanjaka

– 120 g šećera

– 100 g mljevenih oraha

– 1 žlica brašna

Krema:

– 1l mlijeka

– 5 žumanjaka

– 3 pudinga od vanilije

– 6 žlica brašna

– 100 g šećera

– 250 g maslaca

– 200 g mliječne čokolade

– 200 g bijele čokolade

Priprema:

Prvo pripremite kremu kako bi se mogla ohladiti.

U posudu dodajte žumanjke, puding od vanilije, šećer, brašno i malo mlijeka pa sve pomiješajte.

Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakuha, maknite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.

Sve zajedno vratite kuhati na umjerenoj temperaturi, uz stalno miješanje. Možete koristiti i mikser ako vam je lakše.

Vruću kremu jednako rasporedite u dvije posude. U jednu posudu dodajte komade mliječne čokolade i mutite mikserom dok se čokolada sasvim ne otopi.

U drugu posudu dodajte komade bijele čokolade i također mutite mikserom dok se ne otopi.

Obje kreme pokrijte prijanjajućom folijom i stavite hladiti.

Kada se ohlade, opet ih izmiksajte. Zatim u svaku dodajte po pola pripremljenog maslaca koji je bio na sobnoj temperaturi i opet izmiksajte.

Kora s orasima

Umutite bjelanjke dok ne očvrsnu i postepeno dodajite šećer. Kad dobijete čvrst snijeg, dodajte brašno i mljevene orahe i sve sjedinite.

Kalup dimenzija 21 x 35 cm nauljite i pobrašnite pa rasporedite smjesu. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, oko 25 do 30 minuta. Ostavite pečenu koru da se ohladi.

Slaganje

Na koru rasporedite pola svijetle kreme pa pola tamne kreme. Zatim dodajte preostalu svjetlu i na kraju preostalu tamnu kremu.

Umutite šlag i premažite kolač. Stavite ga u frižider preko noći da se stisne. Po želji posuti ribanom čokoladom .

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!