Recept: Krafne s okusom ruma

Cooking 30. sij 202209:09 0 komentara
krafne, slatkiši, slatkiš, slatko, dijete, ruka, ručica, debljina, debelo, debelo dijete, šećer, krafne, krafna, donut,
Unsplash/Ilustracija

Fantastična slastica koja brzo nestaje sa stola.

Sastojci:

– 650 g brašna

– 10 g soli

– 6 žumanjaka

– 60 g šećera

– 60 g maslaca

– 2 žlice ulja

– 2 žlice ruma

– 3 dl mlijeka

– 1 kocka kvasca

Priprema:

Kvasac i tri žlice toplog mlijeka s malo šećera ostaviti da naraste.

Mlijeko zagrijati, a maslac rastopiti.

Brašno i ostale sastojke zamijesiti s kvascem i ostaviti jedan sat da naraste.

Kad se tijesto udvostručilo, razvući ga na debeljinu oko jedan cenimetar. Ako već imate kalup za krafne, onda ga koristite.

Ako ga nemate, onda s jednom većom i jednom manjom čašom vadite krafne i ostavite ih na pobrašnjen pult da još jednom narastu.

Dobro zagrijati ulje, mora ga biti malo više.

Pržite krafne na umjerenoj temperaturi dok ne porumene s obje strane.

Stavite ih na papirnati ubrus da upije masnoću.

Dekoririrajte ih šećerom u prahu, rastopljenom crnom, mliječnom ili bijelom čokoladom i raznim dodacima po želji, poput orašastih plodova ili šarenih mrvica.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!