Recept: Krem juha sa knedlama

Cooking 05. ožu 202108:22 1 komentar
Foto: Shutterstock

Fantastična krem juha od graška i celera sa knedlama.

Sastojci:

– 300 g celera (oko šest stabljika, bez korjena)

– 100 g  graška

– 1 manja glavica crvenog luka

– 1 krumpir

– 2 kocke povrtne juhe

– sol, papar

– peršin

Knedle:

– 1 jaje

– 1 žlica maslaca

– griz

Priprema:

U šerpu sa 1,5 litara hladne vode stavite grašak, celer i krumpir, sve isjeckano na komadiće.

Očistite luk, presijecite na pola i popržite glavicu u praznoj tavi da zamiriše i dobije svijetlo smeđu boju. Dodajte u šerpu s povrćem.

Kad voda provri, smanjite temperaturu i kuhajte dok se povrće ne skuha.

Zatim izvadite povrće i propasirajte ga.

U vodu dodajte kocke za juhu i po potrebi dodajte još začine po želji.

Knedle

Miješajte maslac da omekša, dodajte jaje i toliko griza da dobijete mekšu smjesu, ali da se ne raspada pri kuhanju. Isprobajte jednu, ako se raspadne, dodajte još griza.

Kuhajte ih u juhi. Kad isplivaju na površinu, dodajte ispasirano povrće, kuhajte još malo uz miješanje.

Ako je juha rijetka, kuhajte je dok se ne zgusne.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare