Tjestenina sa špinatom i bešamel umakom.
Sastojci:
– 400 g tjestenine po izboru
– 300 g svježeg špinata
– 2 žlice maslaca
– 2 žlice brašna
– 500 ml mlijeka
– 1 pileća kocka za juhu
– 40 g naribanog parmezana
– morska sol, papar
– češnjak u prahu
– kiselo vrhnje po želji
– maslinovo ulje
Priprema:
Tjesteninu kuhati prema uputstvu s pakiranja.
Špinat očistiti, oprati, ocijediti i krupno nasjeckati.
Na zagrijanom maslinovom ulju, u većoj tavi, propržiti špinat da omekša. Posoliti, popapriti i posuti češnjakom u prahu.
U posebnoj posudi na zagrijanom maslacu propržiti brašno, dodati mlijeko konstantno miješajući.
Zatim dodati kocku za juhu, smanjiti temperaturu i kuhati par minuta da se umak zgusne.
Dodati parmezan, malo češnjaka u prahu i dosoliti ako treba.
Kuhanu i procijeđenu tjesteninu umiješati u špinat, preliti bešamel umakom, promiješati i odmah poslužiti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!