Recept: Kukuruzna pita sa sirom

Cooking 06. ruj 202108:29 0 komentara
Shutterstock

Idealna za doručak.

Sastojci (za 6 osoba):

– 500 grama tankih kora za pitu

– 300 grama kajmaka

– 100 grama krem sira

– 200 ml jogurta

– 2 jaja

– 1/2 praška za pecivo

– 30 grama sjemenki bundeve

– 250 gr palente (kukuruzna krupica)

– po potrebi soli

– 1,5 dl ulja

Priprema:

Tanke kore za pitu presjeći po širini i prekriti vlažnom krpom da se ne suše dok pripremite punjenje.

Za punjenje pomiješati kajmak, sir, jaja, 0,5 dl ulja, jogurt, prašak za pecivo i sjemenke bundeve. Soli dodati po ukusu – ovisno o tome koliko je već slan kajmak (ili neki drugi kremasti sir).

Uzimati po dvije kore, na prvu kapnuti par kapi ulja i razmazati, preklopiti pa na drugu namazati dvije žlice punjenja (gledati da se sjemenke baš ne grupiraju previše), krajeve ostavljati prazne.

Stranične dijelove preklopiti prema unutra, pa zamotati u „štapiće“.

Gotove štapiće redati u tepsiju.

Premazati ih ostatkom punjenja (bez sjemenki) i obilno posuti palentom.

Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata – do lijepe rumene boje.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!