Idealna za doručak.
Sastojci (za 6 osoba):
– 500 grama tankih kora za pitu
– 300 grama kajmaka
– 100 grama krem sira
– 200 ml jogurta
– 2 jaja
– 1/2 praška za pecivo
– 30 grama sjemenki bundeve
– 250 gr palente (kukuruzna krupica)
– po potrebi soli
– 1,5 dl ulja
Priprema:
Tanke kore za pitu presjeći po širini i prekriti vlažnom krpom da se ne suše dok pripremite punjenje.
Za punjenje pomiješati kajmak, sir, jaja, 0,5 dl ulja, jogurt, prašak za pecivo i sjemenke bundeve. Soli dodati po ukusu – ovisno o tome koliko je već slan kajmak (ili neki drugi kremasti sir).
Uzimati po dvije kore, na prvu kapnuti par kapi ulja i razmazati, preklopiti pa na drugu namazati dvije žlice punjenja (gledati da se sjemenke baš ne grupiraju previše), krajeve ostavljati prazne.
Stranične dijelove preklopiti prema unutra, pa zamotati u „štapiće“.
Gotove štapiće redati u tepsiju.
Premazati ih ostatkom punjenja (bez sjemenki) i obilno posuti palentom.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata – do lijepe rumene boje.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!