Talijansko jelo u kojem će uživati svi ljubitelji patlidžana.
Sastojci:
– 1 kg patlidžana
– 500 ml pasirane rajčice
– 400 g mozzarelle
– parmezan
– sol, papar i čili
– svježi ili sušeni bosiljak
– maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžan ogulite i izrežite na kolutove debljine oko dva centimetra. Stavite ih u veću posudu, dobro posolite i pustite da stoje oko sat vremena kako biste iz njih izvukli gorčinu.
Nakon sat vremena ih ocijedite, isperite u hladnoj vodi i zatim svaki komad patlidžana dobro osušite papirnatim ubrusima.
Patlidžan zatim malo premažite maslinovim uljem i na dobro zagrijanoj tavi oko dvije minute prepecite sa svake strane.
Mozzarellu izrežite na komadiće.
Rajčicu stavite u manju posudicu, pa dodajte sol, papar, malo čilija i bosiljak.
Pripremite posudu za pečenje. Na dno stavite dvije žlice rajčice i razmažite po posudi. Zatim složite jedan red patlidžana, dodajte nekoliko žlica rajčice, narezanu mozzarellu i pospite ribanim parmezanom.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite patlidžan, a završni sloj neka bude rajčica posuta sirom.
Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!