Recept za kruh koji se ne mijesi

Cooking 23. kol 202308:29 0 komentara
Shutterstock

Recept koji ćete sigurno ponoviti.

Sastojci:

– 420 g pšeničnog brašna

– 400 ml mlake vode

– 2 žličice morske soli

– 2 žličice instant kvasca u prahu

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, morsku sol i instant kvasac.

Ulijte toplu vodu u brašno i miješajte sastojke dok se ne sjedine. Tijesto će biti vlažno.

Pokrijte tijesto pamučnom krpom i ostavite da se diže oko dva sata.

Kada to vrijeme istekne, zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva i unutra stavite poklopljenu posudu od lijevanog željeza.

Pobrašnite veliki papir za pečenje i prebacite tijesto na njega. Oblikujte loptu. Gornji dio tijesta zarezati nožem na par mjesta.

Tijesto s papirom stavite u zagrijanu posudu i poklopljeno stavite peći 35 minuta. Zatim otvorite poklopac i pecite kruh još 10 minuta da korica dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

Neka se kruh potpuno ohladi ili barem 30 minuta prije nego što ga narežete.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!