Recept za puslice

Cooking 15. ruj 202308:26 0 komentara
Shutterstock/Helga Yastrebova23

Starinska poslastica prozračne teksture koja vraća u djetinjstvo.

Sastojci:

– 4 bjelanjka

– 1 šalica šećera

– 1/2 žličice ekstrakta vanilije

– prstohvat soli

– kapljica octa ili limunovog soka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. U čistoj i suhoj posudi umutite bjelanjak dok se ne počne pjeniti.

Dodajte prstohvat soli i kapljicu octa ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok bjelanjak ne postane čvrst i sjajan.

Postepeno dodajte šećer, žlicu po žlicu, dok se svi kristali šećera ne istope i smjesa postane gusta i sjajna. Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promiješajte.

Stavite smjesu u špricu ili koristite žlicu da napravite male krugove na limu, ostavljajući razmak između svake puslice.

Pecite puslice u zagrijanoj pećnici na 120 stupnjeva oko sat i pol do dva, dok ne postanu suhe i hrskave iz vana, ali mekane unutra.

Kada puslice budu pečene, isključite pećnicu i ostavite ih unutra da se ohlade, a zatim ih pažljivo uklonite s papira za pečenje i poslužite.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!