Recept: Zapečeno povrće s pršutom

Cooking 02. tra 202108:44 0 komentara
Pixabay

Povrće s pršutom zapečeno u pećnici.

Sastojci:

– 500 g prokulica

– 3 veće mrkve

– 1 veći krumpir

– 1 veza mladog luka ili manji crveni luk

– 100 g pršuta

– 3 jaja

– 200 ml kiselog vrhnja

– sol, papar

– muskatni oraščić

– prezle

– malo maslaca

Priprema:

Mrkvu i krumpir očistiti i isjeći na kockice, pa kuhati 10 minuta u slanoj, kipućoj vodi, a onda dodati očišćene prokulice i kuhati još pet minuta. Procijediti.

Vatrostalnu posudu namazati maslacem, posuti prezlom, a onda rasporediti povrće, sjeckan mladi luk, na kockice sjeckan pršut i sve zaliti mješavinom jaja, vrhnja, muškatnog oraha, soli i papra. Malo protresti posudu.

Peći na 220 stupnjeva oko 40 minuta, dok ne porumeni.

Poslužiti sa sezonskom salatom.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!