Povrće s pršutom zapečeno u pećnici.
Sastojci:
– 500 g prokulica
– 3 veće mrkve
– 1 veći krumpir
– 1 veza mladog luka ili manji crveni luk
– 100 g pršuta
– 3 jaja
– 200 ml kiselog vrhnja
– sol, papar
– muskatni oraščić
– prezle
– malo maslaca
Priprema:
Mrkvu i krumpir očistiti i isjeći na kockice, pa kuhati 10 minuta u slanoj, kipućoj vodi, a onda dodati očišćene prokulice i kuhati još pet minuta. Procijediti.
Vatrostalnu posudu namazati maslacem, posuti prezlom, a onda rasporediti povrće, sjeckan mladi luk, na kockice sjeckan pršut i sve zaliti mješavinom jaja, vrhnja, muškatnog oraha, soli i papra. Malo protresti posudu.
Peći na 220 stupnjeva oko 40 minuta, dok ne porumeni.
Poslužiti sa sezonskom salatom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!