Da, moguće je, slastice, ali bez šećera.
U ova tri deserta možete uživati bez brige o dodanom šećeru.
“Red velvet” keksići
Sastojci:
– 128 grana bademovog maslaca ili onog od indijskog oraščića
– 3 žlice javorovog sirupa
– 72 grama bademovog brašna
– žlica kakaa u prahu
– 1/4 žličice soli
– 2 žlice praha crvene cikle
– pola žličice ekstrakta vanilije
– 1/3 šalice čokoladnih suza
Postupak:
Maslac pomiješajte s javorovim sirupom. U drugoj zdjeli pomiješajte bademovo brašno, kakao, ciklin prah, sol, ekstrakt vanilije i čokoladne suze.
To sve sjedinite i napravite 12 loptica. Ako ne želite sve iskoristiti odmah, tijestomožete u dobro zatvorenoj posudi držati i do dva tjedan u hladnjaku.
Crumble od brusnica i naranča
Sastojci:
Za kremu od brusnica i naranča:
– 120 ml svježeg soka od naranče
– 340 g brusnica, svježij ili smrznutih
– 60 ml javorovog sirupa
– žličica ekstrakta vanilije
Za tijesto:
– žličica cimeta
– pola žličice praška za pecivo
– 59 g tapioka brašna
– 170 grama zobenih pahuljica
– 120 ml javorovog sirupa
– 198 g bademovog maslaca
Priprema:
Sve sastojke za kremu pomiješajte u srednjoj posudi te na jakoj vatri miješajte dok ne zakuha. Smanjite vatru i miješajte jop 3 do 4 minute kako vam smjesna ne bi zagorjela. Krema je gotova kada se zgusne i brusnice popucaju. Ostavite sa strane.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, u posudu za pečenje stavite papir za pečenje, a u velikoj zdjeli pomiještajre tapioka brašno, bademovo brašno, prašak za peciva, zobene i sol. Sve dobro sjedinite. U sve to dodajte javorov sirup dok ne dobijete patu.
Polovicu tog tijesta utisnite u kalup za pečenje kao bazu crumblea te dodajte pripremljenju kremu. Ostatak tijesta izmrvite po tome i pecite pola sata.
Čokoladni fondue bez šećera
Sastojci:
– Vrećica čokoladnih suza bez dodanog šećera ili onih s niskim udjelom šećera.
– 2/3 šalice slatkog vrhnja
– žlica ekstrakta vanilije
– namirnice koje želite umakati u čokoladu, samose pobrinite da su bez dodanog šećera, recimo voće
Postupak:
Ako ovo radite na štednjaku, Na pari zagrijte slatko vrhnje te ga maknite s vatre i dodajte ostale sastojke i pjenjačom sve sjedinite.
Čokoladu možete pripremiti i tako da slatko vrhnje i šokoladu zagrijete na srednjoj vatri, uz stalno miješanje. Maknite s vatre i dodajte ostale sastojke.
U ovu čokoladu umačite što god volite, ako želite da i dalje bude bez dodanog šećera pazite da odabete takve namirnice, piše Pink Villa.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.