
Ako često uživate u pečenju tankih i ukusnih palačinki, važno je da prije nego ih krenete peći upotrijebite i trik koji preporučuju stručnjaci.
Oglas
Osim toga, stajanje smjese usporava pretjerani razvoj glutena, čime se sprječava gumena tekstura i palačinke postaju nježnije i ukusnije.
Ako smjesu odmah krenete peći, može biti previše "živa", neujednačeno gusta i puna zračnih džepova. Nakon 30 minuta do dva sata u hladnjaku, smjesa se stabilizira, ravnomjerno razlijeva po tavi, ne puca i bolje se peče.
Dodatno, stajanjem smjese produbljuju se okusi. Jaja, mlijeko i brašno se bolje povežu, a dodate li vaniliju, limunovu koricu ili cimet, te arome postaju izraženije i prirodnije.
Preporučuje se da smjesa odstoji u hladnjaku najmanje 30 minuta, a idealno jedan do dva sata. Ako je ostavljate preko noći, izvadite je iz hladnjaka barem 10 minuta prije pečenja da se ugrije i opusti.
Ako smjesa postane pregusta, dodajte žlicu ili dvije mlijeka. Najbolje je pripremiti smjesu navečer i ostaviti je u hladnjaku preko noći – ujutro imate gotovu bazu za palačinke.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas