Ovo je najbolje vrijeme za zalijevanje biljaka

Lifestyle 25. lip 202420:45 0 komentara
Pixabay/ilustracija

Premda mnogi imaju naviku zalijevanja biljaka ujutro, potrebno je znati da ljeti jutro nije uvijek najbolje vrijeme zalijevanja biljaka.

Vrtlarstvo je važno tijekom cijele godine, ali kada su u pitanju ljetni mjeseci postoji nekoliko specifičnih stvari na koje se treba usredotočiti – jedna od njih je zalijevanje, piše Express.

Zalijevanje biljaka ključan je zadatak za poticanje preživljavanja i napredovanja vaših cvjetova. Prema stručnjacima za biljke svaka je biljka 80 posto vode, a jedini način crpljenja vode je kroz korijenje, što znači da je pravilno zalijevanje ključno.

Tijekom vrućeg vremena, biljke će biti jako žedne, a ovisno o njihovoj lokaciji, možda će ih trebati zalijevati dva puta dnevno.

Vrijeme zalijevanja ovisi o godišnjem dobu

Stručnjak za vrtlarstvo Mark Lane objasnio je kako je zalijevanje biljaka u krivo vrijeme jedna od najgorih pogrešaka koje vrtlar može učiniti tijekom vrućeg vremena.

“U proljeće i jesen zalijevajte rano ujutro, ali ljeti je bolje pričekati do večeri jer zalijevanje tijekom punog sunca može izgorjeti biljke”, napominje Lane.

Lane dodaje i kako je kod večernjeg zalijevanja manja što znači da će biljka zapravo primiti svu vodu koja joj je dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!