Kate Middleton će se prvi put nakon dijagnoze pojaviti u javnosti

Showbiz 15. lip 202409:23 1 komentar
HANNAH MCKAY / POOL / AFP / Ilustracija

Princeza od Walesa, Kate, trebala bi se prvi put pojaviti u javnosti otkako je operacija prije pet mjeseci otkrila prisutnost raka, na paradi "Trooping the Colour", uoči čega je rekla da liječenje dobro napreduje, ali da "još nije izašla iz šume".

Uslijed dijagnoze Kate Middleton je bila podvrgnuta liječenju preventivnom kemoterapijom, a poboljšanje njezinog zdravstvenog stanja znači da će se moći pojaviti u javnosti prvi put od prošlog prosinca.

Kate bi trebala pratiti svoje troje djece u kočiji tijekom “Trooping the Colour”, godišnje vojne parade koja se održava u središtu Londona povodom službenog rođendana monarha. Također će se pridružiti kralju Charlesu, kraljici Camilli i drugim starijim članovima obitelji na balkonu Buckinghamske palače, vrhuncu tog događaja visokog profila.

Kate je u siječnju provela dva tjedna u bolnici nakon teške operacije abdomena, a dva mjeseca kasnije u video poruci objavila je da su pretrage otkrile prisutnost raka te da će započeti preventivnu kemoterapiju.

U osobnoj poruci u petak rekla je da njezino liječenje još uvijek traje i da će se nastaviti još nekoliko mjeseci, kao i da je “oduševljena tisućama ljubaznih poruka iz cijelog svijeta”, koje su učinile svijet drugačijim za nju i njezinog supruga, prijestolonaslijednika princa Williama.

“Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani”, rekla je.

“Veselim se sudjelovanju na Kraljevoj rođendanskoj paradi ovog vikenda sa svojom obitelji i nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta, ali isto tako znam da još nisam izašla iz šume”.

Njezin ured, Kensington Palace, odbio je dati bilo kakve detalje o vrsti raka ili o njezinom liječenju, osim što je rekao da je preventivnu kemoterapiju počela u veljači. Njezina se bolest poklopila s onom kralja Charlesa (75), koji je također bio podvrgnut liječenju od raka. Vratio se javnim dužnostima u travnju, ali uz ograničenje dnevnih obveza kako bi se smanjili rizici za njegov oporavak. Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je da je Charles “oduševljen” što će Kate biti prisutna u subotu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare