N1 komentar: Ovo su najvažnije teme za Vladu u 2022. godini

Izvor: N1

Donosimo jutarnju analizu naše Nataše Božić.

Ne znamo što će biti tema sastanka užeg kabineta Vlade ili sjednice Vlade, ali sigurno možemo očekivati da će premijer u svom uvodnom govoru dati naglasiti što su strateški ciljevi Vlade za ovu godinu, što će biti mjerilo uspjeha ili neuspjeha. Nije teško zaključiti da je ulazak u eurozonu ono što će obilježiti ovu godinu kad je riječ o financijskom, monetarnom i ekonomskom području i aspektu rada Vlade i HNB-a koja u tome ima veliku ulogu.

Početak 2023. je ciljani datum, a ključne su pripreme koje će se održati, a jedna od njih je obuzdavanje inflacije, koja je obilježila čitav drugi dio 2021. godine i tema o kojoj će se pričati i s kojom ćemo sigurno živjeti u prvoj polovici ove godine.

Frapantan je podatak koji je iznio jedan trgovački lanac, da su dobili zahtjeve za povećanje cijene za 5.000 artikala, što je pet puta veće povećanje cijena nego inače.

Inflacija će svakako utjecati na ulazak Hrvatske u eurozonu jer je stabilizacija cijena jedna od ključih stvari za uvođenje eura.

Osim toga, jedna od ključnih stvari za Vladu je i rješavanje problema u zdravstvu, napose dugova. Od ministra zdravstva, Vilija Beroša, očekuje se da predstavi svoj plan rješavanja gorućih problema u zdravstvu, koje iz godine u godinu gomila dugove.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar