Interpol raspisao tjeralice zbog nereda na Kosovu, evo koga sve traže

Regija 07. pro 202314:37 0 komentara
N1

Međunarodna policijska organizacija Interpol izdala je nalog za uhićenjem bivšeg potpredsjednika Srpske liste i kontroverznog poduzetnika Milana Radoičića i još 11 osoba zbog događaja koji su se 24. rujna dogodili u Banjskoj, na sjeveru Kosova, potvrđeno je za Novu.rs.

Kako Kosovo nije član Interpola, podizanje međunarodnih tjeralica ostvaruje se posredstvom UNMIK-a (privremena administrativna misija Ujedinjenih naroda na Kosovu). Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić potvrdio je za Nova.rs da je izdan nalog za uhićenjem.

“Da, točno je. Potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova da je za Milanom Radoičićem raspisana Interpolova tjeralica”, rekao je Rašić.

Podsjetimo, bivši potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je odgovornost za događaje u Banjskoj 24. rujna kada je u ranim jutarnjim satima došlo do oružanog sukoba s Kosovskom policijom.

Tad je ubijen kosovski policajac Afrim Bunjaku, a drugi je ranjen, dok su ubijena i trojica Srba, pripadnici grupe koju je predvodio Milan Radoičić.

Međunarodna zajednica i kosovske vlasti su taj sukob okarakterizirali kao teroristički čin.

Kosovska policija je 24. rujna i narednih dana u Banjskoj i okolini pronašla veliku količinu vojnog oružja. Prema pisanju Kallixo Milan Radoičić se trenutno nalazi u Srbiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!