Snimka drona: Radoičićeva grupa vježbala pred Vučićem nekoliko dana prije napada?

Regija 01. lis 202318:11 1 komentar
Screenshot Facebook@Albin Kurti

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je na današnjoj press konferenciji da je cilj napada u Banjskoj bio aneksija sjevera Kosova.

Prema Svećljinim riječima pripreme za napad su obavljene u centralnoj Srbiji što se, kako je rekao, vidi sa zaplijenjenih dronova.

Svećlja je rekao da će se vidjeti ne samo napad u Banjskoj, već i pripreme grupe u trening centrima u Srbiji na Kopaoniku, na imanju Milana Radoičića.

“Na obuci su sudjelovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Miloš Vučević i načelnik Kopnene vojske Milan Mojsilović“, rekao je Svećlja.

On je dodao da je Vučić pokušao sakriti činjenicu da je Srbija umiješana u organizaciju napada.

Direktor kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da se grupa koja je 24. rujna napala kosovsku policiju u Banjskoj duže vrijeme pripremala u Srbiji i da je vježbala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku koji je u vlasništvu Milana Radoičića, a da je vježbala i na poligonu Pasuljanske livade.

On je dodao da je Srbija toj grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu. “Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana prije napada na Banjsku”, rekao je Hodža.

Pogledajte snimku grupe Milana Radoičića u Banjskoj:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.