McDonald’s se vratio u razorenu Ukrajinu, dostavljači u redovima čekaju narudžbe

Svijet 20. ruj 202215:10 0 komentara
Sergei SUPINSKY / AFP

Tri kijevske podružnice lanca brze hrane McDonald's u utorak su ponovno otvorene prvi put od početka ruske invazije, što je znak da se život u glavnome ukrajinskom gradu vraća u normalu nakon gotovo sedam mjeseci rata.

Američki lanac restorana brze hrane ranije je u priopćenju objavio da će, nakon razgovora s ukrajinskim dužnosnicima, sa stručnjacima za sigurnost i dobavljačima ponovno otvoriti svoje kijevske ispostave, no isprva samo za isporuku.

Novinari AFP-a u utorak su se i osobno uvjerili u točnost informacije kad su ugledali red zaposlenika dostavnih tvrtki, poput Glova, koji su ispred jednog restorana čekali da prikupe narudžbe.

Sergei SUPINSKY / AFP

“U listopadu će ova tri restorana ponovno biti otvorena za posjetitelje, a uz njih će se otvoriti McDrive i McDonald Express”, stoji u priopćenju tvrtke.

VEZANA VIJEST

“U sklopu postupnog ponovnog otvaranja restorana, u Kijevu ih kanimo otvoriti još sedam, nakon čega će se broj povećati i u glavnome gradu i u gradovima na zapadu zemlje”, dodaje se.

McDonald’s je obustavio rad u Ukrajini 24. veljače odmah nakon ruske invazije.

Dugo iščekivano ponovno otvaranje popularnog američkog restorana brze hrane mnogi Ukrajinci vide kao simboličan iskaz potpore.

U Rusiji je McDonalds zatvorio svoja prodajna mjesta, a ranije ove godine sve je svoje ruske restorane prodao biznismenu Alexanderu Govoru, prethodno najavivši potpuno povlačenje s ruskog tržišta.

U objašnjenju je tada objavljeno da nastavak rada McDonaldsa u Rusiji “više nije održiv niti je u skladu s vrijednostima tvrtke”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.