Hamas uzvraća udarac, nekoliko raketa palo na Tel Aviv: Objavili i uvjete puštanja taoca

Svijet 28. lis 202308:04 > 22:58 3 komentara
REUTERS/Itai Ron

Izrael je u noći na subotu pojačao napade na Pojas Gaze u kojemu nema struje i interneta. Glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari potvrdio je da se šire operacije u Pojasu Gaze. Izraelski mediji objavili su nakon njegove konferencije da je invazija počela.

Naoružano krilo Hamasa priopćilo je kasno u petak da se njegovi borci sukobljavaju s izraelskim snagama u gradu Beit Hanounu na sjeveroistoku Gaze i u središnjem području Al-Bureija.

“Netanyahu i njegova poražena vojska neće moći postići nikakvu vojnu pobjedu”, rekao je Hamas u priopćenju rano u subotu, misleći na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Al Jazeera, koja je tijekom noći emitirala snimke uživo koje pokazuju česte eksplozije u Gazi, rekla je da su izraelski zračni udari pogodili područja oko glavne bolnice u enklavi. Reuters nije mogao provjeriti izvješća o napadima u blizini bolnice Al Shifa u gradu Gazi.

Izraelska vojska optužila je u petak Hamas da koristi bolnicu kao štit za svoje tunele i operativne centre, što je ta skupina zanijekala.

REUTERS/Violeta Santos Moura

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare