Uhićen je Milan Radoičić

Svijet 03. lis 202315:09 1 komentar
N1 Srbija

Doskorašnjem potpredsjedniku Srpske liste Milanu Radoičiću određeno je danas policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon što su policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili pretres njegovog stana i drugih prostorija, priopćio je MUP Srbije.

On je uz kaznenu prijavu priveden na Više javno tužiteljstvo u Beogradu, dodaje se u priopćenju.

Podsjetimo, Milan Radoičić odazvao se prije nekoliko dana pozivu državnih organa Republike Srbije. Tada je priopćeno da će u formi izvještaja biti obavješteno Više javno tužiteljstvo u Beogradu, koje će poduzeti daljnje procesne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Radoičić je preuzeo na sebe cjelokupnu odgovornost za incident u selu Banjska na sjeveru Kosova.

“Obavještavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. rujna došao na sjever Kosova i Metohije u predjelu Banjske“, naveo je Radoičić u izjavi.

Kako je dodao, razlog njegovog vraćanja na Kosovo bio je da “ohrabri narod u otporu režimu Albina Kurtija“.

Radoičić je u izjavi istaknuo da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namjerama obavijestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

Podsjetimo, u nedjelju, 24. rujna, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, nakon čega je uslijedila akcija specijalnih jedinica Kosovske policije usmjerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala pronaći u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, porijeklom sa sjevera Kosova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.