VIDEO / Spasioci se probili do zarobljenih radnika u indijskom tunelu

Svijet 28. stu 202310:51 0 komentara
REUTERS/Francis Mascarenhas

Spasioci su se probili do 41 indijskog radnika koji su više od dva tjedna zatočeni u urušenom tunelu u indijskom dijelu Himalaje.

Vlasti navode da će ih sada izvlačiti jednog po jednog kroz cijev promjera 90 cm koju su provukli kroz ruševine tunela. Nisko plaćeni radnici iz najsiromašnijih indijskih saveznih država zatočeni su u 4.5 metara dugom tunelu u Uttarakhandu od 12. studenoga. Dobivali su hranu, vodu, svjetlo, kisik i lijekove kroz cijevi, piše BBC.

Ogromni stroj za bušenje, dovezen iz SAD-a, koji je vodoravno probijao ruševine pokvario se u petak nakon što je udario u metalnu prepreku. Vlasti su rekle da se bušilica popravlja, a u međuvremenu je 200 spasilaca ručno bušilo i uklanjalo ruševine pomoću sustava remenica. Nacionalna uprava za upravljanje katastrofama (NDMA) priopćila je jučer da su spasioci počeli okomito bušiti šupljinu tunela u kojoj su radnici zarobljeni.

Geolozi su upozorili da je okomito bušenje “velik rizik” jer bi jake vibracije uzrokovane bušenjem prema dolje mogle predstavljati “ogromnu prijetnju” i destabilizirati okolni teren, na kojem drugi žive. Dužnosnici NDMA-a potvrdili su da je okomito bušenje započelo u nedjelju poslijepodne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!