Vođa partizana zaprijetio Putinu: “Uskoro pokrećemo nove napade na Rusiju”

Svijet 25. svi 202308:09 0 komentara
REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Grupa koja tvrdi da stoji iza nedavnog napada u ruskoj pograničnoj regiji Belgorod poručila je da će u budućnosti pokrenuti nove upade na ruski teritorij.

“Vidjet ćemo se opet s ruske strane. Ne mogu otkriti kakve stvari dolaze, ne mogu otkriti ni smjer”, kazao je Denis Kapustin (također poznat kao Denis Nikitin), zapovjednik Ruskog dobrovoljačkog korpusa.

“Granica je prilično duga, ali opet će biti mjesta gdje će se stvari zahuktati”, poručio je Kapustin.

Rekao je da su njegovi borci protiv Putina dugo držali “oko 42 četvorna kilometra” ruskog teritorija.

“Mi se borimo za slobodu, borimo se protiv nepravde, dakle, borimo se protiv torture, borimo se protiv užasnih djela policijske brutalnosti”, dodao je Kapustin, a prenosi SkyNews.

Rusija je najprije optužila Ukrajinu za ovaj napad na ruskom teritoriju, navodeći da je pritom ubijeno ili odbijeno oko 70 napadača. Kapustin je negirao ta izvješća, navodeći da su dva njihova borca lakše ozlijeđena, dva su poginula i još 10 ih je ranjeno.

“Točno znam odakle nam oružje”

Rekao je da su kao trofeje uzeli i rusko oklopno vozilo i top protiv dronova.

Osvrnuo se na izvješća zapadnih medija da je njegova milicija koristila američku vojnu opremu koja je donirana Ukrajini kako bi se branila od ruskih napada.

“Točno znam odakle mi oružje. Nažalost, ne od zapadnih partnera”, kazao je ovaj vođa partizana.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller poručio je da SAD ne podržava napade na ruski teritorij. “Ne potičemo niti omogućujemo napade unutar Rusije i to smo jasno stavili do znanja.”

Ipak, dodao je da je na Ukrajini odluka o tome kako će voditi ovaj rat.

Kapustin je naveo da njegovu grupu Ukrajinci pomažu u vidu informacija, goriva, hrane i lijekova, no da sve odluke izvan ukrajinske granice donose samostalno.

“Naši budući planovi su nova područja u sklopu Ruske Federacije u koja ćemo sigurno upasti… Budite samo malo strpljivi i pričekajte nekoliko dana”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!