Žestok raketni napad na Krimu: Ukrajina pogodila sjedište ruske crnomorske flote

Svijet 22. ruj 202313:46 0 komentara
east2west news / WillWest News / Profimedia / ilustracija

Ukrajina je lansirala raketni napad na sjedište ruske crnomorske flote na Krimu, priopćio je u petak guverner Sevastopolja na Krimu kojeg je imenovala Rusija, Mihail Razvožajev.

“Neprijatelj je lansirao raketni napad na sjedište flote”, objavio je Razvožajev na Telegramu.

Sevastopolj, u kojem se nalazi sjedište ruske Crnomorske flote, najveći je grad na ukrajinskom poluotoku Krimu, poluotoku koji je Rusija nezakonito anektirala 2014. godine, piše CNN.

Ruski državni medij TASS izvijestio je da su krhotine bile “razbacane stotinama metara” nakon raketnog udara. TASS je dodao da je veliki broj vozila hitne pomoći na putu prema mjestu napada.

Guverner je potvrdio da su operativne službe upućene na mjesto napada te da se prikupljaju informacije o tome ima li žrtava u napadu. Također je upozorio da je moguć još jedan napad te poručio stanovnicima da izbjegavaju centar grada i ne izlaze iz zgrada.

Prošlog tjedna Ukrajina je pokrenula opsežan napad na bazu za popravak brodova ruske Crnomorske flote, pri čemu su, prema dužnosnicima, oštećena dva ruska ratna broda.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su ukrajinske oružane snage napale brodogradilište Sergo Ordzhonikidze u Sevastopolju 13. rujna s 10 krstarećih projektila i tri bespilotna čamca, što se činilo kao najambiciozniji udar Kijeva na luku od početka rata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!