Srb objavio uvjete za postizbornu koaliciju s HDZ-om

Vijesti 01. kol 201618:47 > 18:57
Patrik Macek/PIXSELL

Na izbore ide i koalicija POMAK - zajednički nastupaju HSP, HČSP i Obiteljska stranka, a najavljuju da će im se uskoro pridružiti Akcija za bolju Hrvatsku te još neke stranke i istaknuti ili u javnosti prepoznatljivi pojedinci.

HSP se postavlja kao stožerna stranka – poziva i druge u koaliciju koja bi trebala spriječiti rasipanje glasova na desnici – no pozivnica ne vrijedi baš za sve pravaše!

 Na pitanje znači li to “ne” Ćoriću i Đapiću”, predsjednik HSP-a Daniel Srb odgovara: “Upravo tako. Zbog toga što veliki dio birača njih smatra odgovornim za propast tog političkog prostora i zbog tih antagonizama iz ranijih vremena jednostavno ne može se postići rezultat.”

POMAK pak ima uvjete i za poslijeizbornu koaliciju – s HDZ-om ili bilo kim drugim.

“Bez lustracije (tu ne mislimo vješati nikoga), oni koji su radili za služne, radili protiv Hrvatske, koji su učestvovali u privatizaciji, svi govorimo o kriminalu u privatizaciji, iako zakonska podloga postoji, nitko ništa ne poduzima, dakle, lustraciju u svim segmentima društva”, kazao je Ivan Pandža, predsjednik HČSP-A.

“Provest lustraciju u gospodarstvu, razjasnit privatizacijsku pljačku, vidjet kod koga je novac, taj novac vratit u državnu kasu, i to uložit u socijalne projekte. Na političkom smislu isto tako provest lustraciju, zabraniti rad bivšim službenicima diktature da rade u sudstvu, u školstvu, pogotovo povijest i hrvatski jezik, i na kraju krajeva provest sve moguće reforme”, poručio je Vinko Vukadin, voditelj kampanje.

Srb poručuje braniteljima – mi smo vam jedina zaštita!

“Drugih nema! Jedino mi nećemo popustiti, jedino mi ćemo ispuniti njihove zahtjeve, svi ostali su skloni popuštanju pod međuanrodnim pritiscima, kako se to upravo nedavno i dogodilo. Hrvatska ne smije pristati na to da se Srbija kontinuirano postavlja kao dominantan faktor na ovom prostoru i da praktično preobučeni četnici koji su vrlo utjecajni na srbijanskim pozicijama svakodnevno šalju poruke, ćuške i vrijeđaju hrvatsku kao državu, narod i hrvatsku politiku. Mi to nećemo dopustiti!”, poručio je Srb.

HDZ im odlukom o samostalnom nastupu ostavlja otvoren prostor, smatraju u POMAK.u – pa će se tako pomaknuti i na njihov teren.

Po svemu sudeći, čini se da će Pomak iskoristiti i prostor kako bi izgovarao ono što je do jučer o SDP-u govorio Karamarko, a Plenković više neće moći – niti htjeti.

Više pogledajte u prilogu Ivana Hrstića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.