Pupovac žestoko 'oprao' Milanovića zbog transkripata

Vijesti 25. kol 201611:44 > 11:52
N1

Nakon što je u javnost dospio transkript sastanka branitelja za šefom SDP-a Zoranom Milanovićem, gdje je on, među ostalim Srbe nazvao šakom jada, stigao je komentar predsjednika Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji se posljednjih dana angažirao u smanjivanju tenzija između Hrvatske i Srbije.

Pupovac je, podsjetimo, prije nekoliko dan posjetio i Beograd i tamo se sastao sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem. U jeku izmjene žestokih riječi između hrvatskih i srbijanskih visokih dužnosnika, Pupovac se nadao umanjiti tenzije. Želio je vidjeti i sastanak visokih dužnosnika Hrvatske i Srbije, a bio je spreman i pripomoći pri organiziranju sastanka branitelja sa srbijanskim premijerom Vučićem.

Što se tiče snimke sastanka branitelja i Zorana Milanovića, Pupovac smatra da je nedopustivo da se razgovori koji se vode u dobroj volji snimaju i ustupaju javnosti. Međutim, retoriku Zorana Milanovića nimalo ne opravdava, piše tportal.

“Retorika Zorana Milanovića i njegova sklonost ponižavanju, uvredima i pljuvanju drugih ljudi, političkih opcija, država i naroda veoma je ozbiljan problem za njegovu stranku i koaliciju koju predvodi.

Očito da Zoran Milanović želi biti gori od hrvatske desnice i doprinijeti uvredama i ponižavanjima nama susjednih država kao što su BiH i Srbija. I na taj način nanosi veliku štetu svojoj stranci i veliku štetu Hrvatskoj i njenom ugledu u svijetu i regiji.

Ako je Zoran Milanović za šaku glasova spreman druge proglašavati šakom jada onda je to ozbiljan indikator bijede na koju se usmjerava hrvatska socijaldemokracija. Ako je Zoran Milanović spreman dodvoravati se desnici da bi vrijeđao druge zemlje i narode, onda je to doista zabrinjavajuće stanje lijeve politike u Hrvatskoj. Nije mu bilo dosta što je iskopao dedu ustašu u jeku proustaške kampanje nego će sada proglašavati druge zemlje i narode šakom jada i velikim sranjem”, prokomentirao je Pupovac za tportal.

“Ovakvom retorikom Milanović se više približava desničarskim strankama poput HSP-ovskih nego li nama”, rekao je Pupovac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.