Marić u bijegu od novinara opovrgava sukob u HDZ-u oko HEP-a

Vijesti 11. sij 201709:59 > 10:05
N1

Ministri iz redova HDZ-a u divljem bijegu od novinara pred Vladom ili šute ili oporgavaju da postoji sukob unutar HDZ-a oko prodaje udjela u HEP-u.

U Banskim dvorima se, naime, održava sastanak užeg kabineta Vlade, uoči sutrašnje redovne sjednice i ondje je naša Katarina Brečić.

Tomislav Ćorić, ministar rada nije se udostojio pružiti odgovor na pitanje postoje li razilaženja unutar HDZ-a o modelu otkupa Ine, odnosno slažu li se svi da bi se trebalo prodati dionice HEP-a da bi država dokopala posrnulog naftnog poduzeća.

Goran Marić, ministar državne imovine, na ulazu u Vladu je jedva procijedio “Ne” i ušao žurnim korakom u zgradu. Da sukoba nema tvrdi i ministar prometa Oleg Butković, premda nije bio na sjednici predsjedništva. Na pitanje je li on osobno za prodaju HEP-a da bi se kupila Ina, kaže: “Polako, to je još u fazi rasprave”.

Međutim, Darko Horvat, bivši ministar obrta javno je već progovorio da se za Inu ne treba žrtvovati propulzivni i strateški presudni HEP, a da treba razmotriti druge opcije kazala je i Ivana Maletić, no tu navodno nije kraj protivljenju privatizaciji HEP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.