Lalovac se povlači iz politike do rješenja afere sa suprugom

Vijesti 12. sij 201718:53 > 18:58
N1

Bivši ministar financija i potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac povlači se iz političkog i javnog života dok se se riješi sudski situacija sa suprugom vezano za obiteljsko nasilje, potvrdio je za N1 Rajko Ostojić.

Kako neslužbeno doznajemo, Lalovac će i dalje ostati zastupnik u Saboru.

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak navečer održava sjednicu, a o čemu će se razgovarati njegovi članovi nisu htjeli otkriti novinarima rekavši samo da su na dnevnom redu sve aktualnosti.

Upitan za osobno mišljenje o optužbama protiv Lolovca, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk rekao je da su nadležna tijela zaprimila prijavu i da će postupiti “kako treba”.

“Boris Lalovac zbog zaštite svoga djeteta neće o tome istupati pa u tom smislu ni nitko drugi ne bi trebao istupati neko vrijeme o tome”, rekao je Bauk novinarima uoči sjednice Predsjedništva stranke.

Na sjednicu nije došao Lalovac, koji je danas u Splitu.

Podsjetiimo, državno odvjetništvo u četvrtak popodne je potvrdilo da im je policija dostavila obavijest o kaznenoj prijavi koju je zbog navodnog obiteljskog nasilja podnijela supruga bivšeg ministra financija Borisa Lalovca, dodajući da provjeravaju vjerodostojnost navoda iz kaznene prijave. Više možete pročitati OVDJE.

Ostojić je rekao kako će SDP idući tjedan tražiti interpelaciju u Saboru oko INA-e, te kako su protiv prodaje HEP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.