Požar kod Splita: Vatrogasci u zadnji čas obranili kuće

Vijesti 04. ožu 201722:16 > 22:21
Ivo Čagalj/PIXSELL

Požar koji je u subotu navečer buknuo između Žrnovnice i Kučića prijetio je kućama. Gorjelo je i između Ciste Provo i Ciste Velike, gdje je izgorjelo 60 hektara borove šume.

Požar koji je u subotu navečer buknuo na području Korešnice, između Žrnovnice i Kučića istočno od Splita, zaprijetio je kućama, ali su vatrogasci uspjeli spriječiti vatrenu stihiju da zahvati kuće, doznaje se od vatrogasaca na terenu.

Nošen vjetrom, požar se širio između kuća i približio se na svega nekoliko metara od njih, no velikim naporima vatrogasci su uspjeli obraniti te kuće.

Dojava o požaru, koji je zahvatio borovu šumu, zaprimljena je nešto prije 19 sati, pa je na teren odmah izašlo nekoliko desetaka vatrogasaca s šesnaest vatrogasnih vozila, koji su nešto nakon 21 sat uspjeli staviti vatru pod kontrolu te otkloniti opasnost da se ona dalje širi u smjeru kuća, rekli su vatrogasci.

Nakon što je požar stavljen pod kontrolu, vatrogasci su ostali dežurati na rubovima požarišta.

Oko 60 hektara guste borove šume izgorjelo je u subotu popodne u požaru, koji je zahvatio područje između Ciste Provo i Ciste Velike u dalamtinskoj zagori, doznaje se iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovreč, čiji su pripadnici uz brojne kolege požar navečer ugasili.

Vatra se bila približila i kućama u naselju Bosnići, no vatrogasci su je na tom mjestu uspjeli obuzdati.

“U gašenju ovog velikog požara sudjelovale su sve vatrogasne postrojbe iz Imotske krajine i s Omiškog područja, te smo ga u predvečernjim satima uspjeli staviti pod kontrolu, a večeras smo ga i ugasili”, rekao je Hini predsjednik DVD Lovreč Tomislav Jelić.

Uzroci ovog požara za sada nisu poznati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.