Nova mogućnost u sustavu e-Građani

Vijesti 17. svi 201710:43 > 10:46
Zarko Basic/PIXSELL

Ministarstvo uprave priopćava kako su tijekom travnja nadogradili sustav e-Građani tako da sad uključuje nove usluge (e-Kaznena evidencija).

Novopokrenuta usluga e-Kaznena evidencija građanima pak omogućava jednostavno podnošenje elektroničkog zahtjeva uz dostavu uvjerenja iz kaznene evidencije u njihov OKP.

Ministarstvo uprave, u suradnji s drugim tijelima javne vlasti, kontinuirano nadograđuje ovaj sustav te povećava broj elektroničkih usluga koje su na raspolaganju građanima Republike Hrvatske. Tako je Ministarstvo pravosuđa u travnju pokrenulo uslugu e-Kaznena evidencija koja građanima omogućava jednostavno podnošenje elektroničkog zahtjeva uz dostavu uvjerenja iz kaznene evidencije u njihov Osobni korisnički pretinac (OKP). Trenutno je u sustav e-Građani integrirano 37 e-usluga i 64 različita tipa e-poruka za OKP, koje građanima omogućavaju jednostavnu i brzu komunikaciju s javnom upravom, a time i povećanje transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga. Sve usluge dostupne su putem poveznice: https://pretinac.gov.hr/KorisnickiPretinac/eGradani.html

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.