"Teren je jako zahtjevan, oprema jako teška, ali srce kuca"

Vijesti 27. sij 201816:11 > 16:20
MORH

S prve radne točke "Oltari" u sklopu ekspedicije pripadnika ZSS-a i SOD-a i Ivice Kostelića na hodnji na Velebitu stiže poruka da su sinergija sporta, Hrvatske vojske i timskog duha ključni za uspjeh ekspedicije specijalne postrojbe Hrvatske vojske i Ivice Kostelića, priopćio je MORH.

“Idemo i dalje kao jedan, kao tim, zajedno. Teren je jako zahtjevan, oprema je jako teška, ali srce kuca”, prvi su dojmovi jednog od 12 pripadnika specijalnih postrojbi Hrvatske vojske nakon uspješno odrađene prve radne točke „Oltari“, a u sklopu osmodnevne ekspedicije hodnje po Velebitu sa skijašem Ivicom Kostelićem.

„Vremenski uvjeti nam idu u prilog, ovo su prije jesenski nego zimski, staza je zahtjevna, a kao najzahtjevniji dio ove ekspedicije već sada vidim da će to biti teška oprema, ali ne predajemo se, idemo zajedno“, rekao je Kostelić prilikom dolaska na radnu točku „Oltari“. Podsjetimo, pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga na ekspediciji hodnje po Velebitu opremljeni hrvatskom jurišnom puškom VHS-2 i pištoljem HS 2000, a težina cijele opreme kreće se i do 40 kilograma.

Eskpedicija je započela u Vratniku u ranim jutarnjim satima, a oko podneva pripadnici specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Kostelić stigli su na radnu točki „Oltari“ gdje su još jednom iskoristili priliku za naglasiti kako će sinergija sporta i vojnih vještina biti ključna za uspjeh ove ekspedicije.

MORH
MORH
MORH
MORH
MORH
MORH
MORH
MORH
MORH

„Spoj sportskog i vojnog iskustva bit će ključ za uspješnost ekspedicije, kao sportaš vjerujem da mogu pružiti dosta znanja pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, a s obzirom na to kako je riječ o najelitnijoj postrojbi Hrvatske vojske, siguran sam kako ću i ja od njih puno naučiti, ovaj spoj iskustva zaista je dobitna kombinacija“, rekao je Ivica Kostelić uoči početka osmodnevne ekspedicije te je priznao kako unatoč bogatom sportskom iskustvu, nikada nije sudjelovao u sličnoj ekspediciji.

Planirana ruta kretanja je: Vratnik – Oltari – Zavižan – Skorpovac – Baške Oštarije – Šugarska Duliba – Stapina – Veliko Rujno.