Petero privedenih zbog droge na Dimensions festivalu

Vijesti 03. ruj 201814:55 > 14:56
Shutterstock/Ilustracija

Četvero državljana Velike Britanije i jedan hrvatski privedeni su u nedjelju ujutro u Štinjanu, gdje se održava Dimensions festival, zbog zlouporabe ratnih vrsta droga - uglavnom amfetamina i marihuane, izvijestila je istarska policija.

Prema policijskim podacima u nedjelju oko 3 sata ujutro policajci su prilikom preprodaje droge zatekli 31-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Pule, koji je 19-godišnjem irskom državljaninu prodao 0,5 grama amfetamina i 3,1 grama marihuane.

Osumnjičeni je kod sebe imao još 9,9 grama amfetamina, 0.3 grama marihuane, mobitel i oko 940 kuna, za koje policija pretpostavlja da potječu od prodaje droge. Pronađeni predmeti su oduzeti, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u nedjelju navečer priveden u pritvor. Državljaninu Irske je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdan prekršajni nalog.

Istog dana oko 3,45 sati zbog droge je uhićeno četvero državljana Velike Britanije. Dvojca 27-godišnjaka, 27-godišnjakinja i 23-godišnjak zatečeni su s više vrećica s ukupno 31,1 grama ketamina, 17,1 grama amfetamina, 26,9 grama droge MDMA, 23,3 grama marihuane, 0,3 grama kokaina i 30 tableta exctasy te 18.470 kuna i 60 funti, navodno zarađenih, preprodajom droge.

Pretragom njihovog smještaja i vozila policajci su pronašli još 10 grama marihuane, dvije “motane cigareta s mješavinom marihuane i duhana težine 0.8 grama” i 3 grama exctasyja, vrećice za pakiranje droge, drobilicu za usitnjavanje marihuane, ali i 995 eura i 10 funti, za koje se policija sumnja da potječu od prodaje droge.

Nakon kriminalističkog istraživanja i britanski su državljani završili u policijskom pritvoru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.